BlaBlaStar: Tekfur’u tanıyalım!

BlaBlaStar: Tekfur’u tanıyalım!

Bu ayki BlaBlaStar’ımız, üyemiz Ahmet. Fakat bu ismi artık kendisi bile çok fazla işitmiyor. Rap müzik yaptığı için mahlası olan Tekfur olarak biliniyor etrafında. Hikayesinin geri kalanını ve BlaBlaCar deneyimini kendisinden dinleyelim :)

blablastar

Biraz kendinden bahseder misin?

25 yaşındayım ve 10 yıldır rap müziğin içindeyim. Benim tüm hayatım artık bu işe göre ilerliyor. Başka türlüsünü düşünemiyorum, zaten istemezdim. Her ne kadar ülkemizde bu işin getirileri götürdüklerinin yanında hiç gibi görünse de; bu aşktan kopmak neredeyse imkansız, en azından benim için öyle. 2011’den sonra kişisel ve ailesel problemlerden ötürü 2014 yılına kadar müzik yapamadım. Yine çok yazdım, kayıtlar yaptım ama yayınlamadım, çünkü kafam müzik yapmak için yerinde değildi. Bu yüzden yaptığım işlere güvenemedim. Şimdi hiç durmadan üretmeye, yeni işler yapmaya devam ediyorum, adeta oruç bozdum diyebilirim. Çok yakında yeni albüm ve kliplerle devam edeceğim. Sanıyorum ilk klibi Türkiye’nin önemli prodüktörlerinden Can Volkan’la birlikte yaptığımız Kara Seyir isimli parçamıza çekeceğiz, aynı zamanda nakaratta da kendisi eşlik ediyor bana.

BlaBlaCar’la yaptığın ilk yolculuk paylaşımını anlatır mısın?

BlaBlaCar epey zor bir anımda yardım etti bana. İzmir’den İstanbul’a dönmem gerekliydi ve İzmir’de cüzdanımı kaybettim. Üstelik Pazar günü olması nedeniyle bankaları da kullanma şansım yoktu, yanımda ne uçak, ne otobüse yetecek kadar param kalmamıştı. Kara kara düşünürken aklıma BlaBla geldi, siteye girip paylaşımları incelemeye başladım. Ama yine de kullanmadan önce Twitter hesabınızdan size ulaşıp, şakayla karışık bana yardımcı olmanızı istedim, siz de kırmadınız. Birlikte yolculuk yaptığım Mehmet Bey organizasyon şirketi olan biriydi ve inanılmaz keyifli geçti yolculuğumuz, hatta yolculukla kalmadık hala görüşüyoruz yeni bi arkadaş ve ağabey kazandım bu sayede.

Paylaşım ekonomisi ve yolculuk paylaşımı hakkında ne düşünüyorsun?

Artık dünya her konuda paylaşıma ihtiyaç duyan bi’ halde. Biz Avrupa ve Amerika’ya göre biraz daha geriden gelip, takip ediyoruz bu tip işleri. Eğer bu yolculuk paylaşımı olayı yeterince yayılırsa bence hem trafik sorunu, hem hava kirliliği inanılmaz şekilde pozitif yönlere doğru kayabilir. Ben bu paylaşım ekonomisi olayını epey seviyorum. Dış ülkelerde yolculuk paylaşımı dışında konut paylaşımı da epey yaygın hatta bu ikisi birlikte Amerika’da hayatımı kurtardı diyebilirim. Dallas’ta yanımda 35 dolarla sokakta kaldım ve kalacak yer bulmak o parayla imkansızdı. Sonra bir arkadaşım konut ve yolculuk paylaşımından bahsetti. Önce Houston’da beni misafir etmek isteyen biriyle tanıştım lakin bu kez de oraya gidiş kısmını çözmem gerekti. Bunu da yolculuk paylaşımı yoluyla yaptım ve günümü kurtardım, şansıma orada da inanılmaz bir insanla tanıştım ve 1 haftalığına gittiğim yerde 1,5 yıl birlikte yaşadık. Çok yüzsüzüm sanırım :))

Yolculuk paylaşımlarından aklında kalan, bizlerle paylaşmak istediğin bir anın var mı?

Çok fazla yolculuk yapan biri olarak epey hikayem var tabi. Mesela en yakın zamanda BlaBlaCar’ı kullanarak yaptığım yolculukta tanıştığım kişiyle ilk 10 dakika birbirimize biraz soğuk davrandık ama sonra mecburen birlikte devam edeceğimiz aklımıza gelince sanırım iki taraf da birbirine alışmaya başladı ve baya çılgın işler yaptık yolda, çok eğlendik. Yanımıza yeni arkadaşlar alıp, şarkılar söyleyerek tamamladık yolculuğu ayrıca yine sadece yolculukta kalmadı ilişkimiz, şimdi o insanla birlikte iş yapmaya başladık. Size de komisyon vermem gerek sanırım, tanışmamıza vesile olduğunuz için :) ( Teklif için teşekkürler Tekfur, bizim için yolculuğunun güzel geçmesi yeterli! :) )

Daha önce yolculuğunu paylaşmamış insanlara BlaBlaCar’ı tavsiye ediyor musun?

Bence mutlaka denemeliler. Eğer uçakla yolculuktan korkan ya da maddi olarak bunu zor bulan insanlar; otobüsten daha rahat, konforlu ve hızlı yolculuklar yapmak istiyorlarsa, artı kendilerine ait araçları yoksa tercih etmeleri gereken yol bence bu olmalı. Hatta sırf daha eğlenceli, yeni insanlarla tanışarak yolculuk etmek için bile bu yolu kullanabilirler. Hem de çok daha ucuza.

Bir kelime ile BlaBlaCar’ı anlatmanı istesek, hangi kelimeyi kullanırdın?

Keyifli diyebilirim. (Benim gibi işi kelimelerle olan bir insan için zor soru oldu)

Tekfur’un son şarkısı Kara Seyir’i dinlemek için ►https://www.youtube.com/watch?v=JLG8OBM9JTU
Twitter: https://twitter.com/tekfurrap
Facebook: https://www.facebook.com/tekfurizmir

Teşekkürler Tekfur!

Find out more about

Üye portreleri

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride