Kış aylarında mutlaka görmen gereken 5 yer

Kış aylarında mutlaka görmen gereken 5 yer

Kış aylarında harika manzaraların tadını çıkarmak, yöresel lezzetleri keşfetmek ve yepyeni yol arkadaşlarıyla tanışman için birkaç önerimiz var!

Kışın en çok yakıştığı yerleri senin için seçtik. Hafta sonu şehir atmosferinden kurtulmak için, işte kış aylarında mutlaka görmen gereken 5 yer:

1. Bolu-Gölcük

kış aylarında mutlaka görmen gereken 5 yer

Aladağlar’ın eteğinde yer alan Gölcük her mevsim ayrı güzel ama özellikle kış aylarında bembeyaz karlar altında büyüleyici bir manzara ile karşımıza çıkıyor. Gölcük’e günübirlik yolculuklar yapabileceğin gibi termal kaplıcaları ya da turistik dinlenme tesislerinde konaklayabilirsin.

Bolu şehir merkezinden yaklaşık 13 km. uzaklıktaki Gölcük’e ulaşmak için bu hafta sonu Bolu yolculuk ilanlarına göz atabilirsin. Araban varsa, bu güzelliği görmeye giderken, yolculuk ilanı vererek yol arkadaşlarınla seyahati daha eğlenceli hale getirebilirsin. Araban yoksa da Bolu’ya giden BlaBlaCar arabalarına bakabilirsin.

2. Şanlıurfa- Savaşan Köyü

görmen gereken 5 yer

Halfeti’nin 3,5 kilometre kuzeyinde Birecik barajının suları altında kalmış bir köy Savaşan. Daha ilk gördüğün anda karşına çıkan sular altında kalmış cami minaresinin hüzünlü görüntüsüyle seni etkiliyor. Savaşan’ın yerlileri arkalarında harika taş evlerini ve anıları bırakarak, kendileri için yapılan yeni köylerine taşınmışlar.

Savaşan’da küçük bir tekne turu yaparak Rumkale ve Yavuzeli kıyısını da görebilir, nehir kenarındaki kır kahvehanesinde çay içebilir ya da balık yiyebilirsin. Savaşan köyü Şanlıurfa’ya bağlı olmasına rağmen Gaziantep’e daha yakın. Savaşan’a giderken yol arkadaşlarınla Gaziantep’e uğrayarak enfes lezzetlerin tadına bakmadan dönmemeni öneririz. Gaziantep ya da Şanlıurfa yolculuklarını hemen inceleyebilirsin.

3. İzmir- Şirince

kış aylarında görmen gereken 5 yer

Kaynak: sirince-evleri.com

Selçuk’a 7 km uzaklıktaki Şirince köyü, şirin mimarisi, tarihi dokusu, meşhur gözlemeleri ve lezzetli köy ürünleriyle seni bekler. Hafta sonunu farklı bir ortamda geçirmek, biraz yürüyüş yapıp fotoğraf çekmek ve değişik tatlar denemek istersen Şirince harika bir alternatif. Karakteristik mimariye sahip ufak pansiyonlarda konaklayabilirsin.

Önceden rezervasyon yaptırmayı unutma, tabi yol arkadaşlarınla yolda mola keyfinin tadını çıkarmayı da!

Şirince’de bir hafta sonu kaçamağı için yolculuk ilanlarına göz atabilirsin.

4. Antalya- Adrasan

kış aylarında gitmen gereken 5 yer

Kışın biraz ısınmak isteyenler için sıcak, sessiz ve sakin bir tercih Adrasan. Antalya’nın Kemer ilçesine 55 km. uzaklıktaki Adrasan masmavi denizi, çam ormanları ve kuş sesleriyle huzurlu kaçamağın adresi. Sakinlikten sıkılabilirim diyenlerdensen, dalış, doğa yürüyüşü ve bisiklet turlarıyla tatilini daha aktif ve eğlenceli hale getirebilirsin.

Fener Burnu’nda güneşin doğuşunu izlemeyi de kaçırmayın. Adrasan’a giden sahil yolu boyunca da şahane manzaralarla karşılacağını hatırlatalım. Yol arkadaşlarınla deniz manzarası eşliğinde bol bol selfie çekmeyi unutma. Adrasan’a gitmek için Antalya yolculuklarına bakmaya ne dersin?

5. Bursa- Gölyazı

BlaBlaCarBursa

Tarihi Roma dönemine kadar uzanan Gölyazı, Ulubat gölü kenarında kurulmuş minik bir balıkçı köyü. Göl ve çevresi sit alanı ilan edildiğinden tarihi evlerin çoğu korunmuş.

Gölyazı’da neler yapılır dersen, tarihi Rum evlerini gezebilir, yerel halkla sohbet edebilir, meşhur çınar ağacının altında çay içebilir ve doğanın tadını çıkararak bol bol fotoğraf çekebilirsin. Tabi, Bursa’ya kadar gitmişken yol arkadaşlarınla iskender kebap molası vermeyi de ihmal etmezsin diye düşünüyoruz. Öneriler bizden, planlama senden.

Hafta sonu planlarını yapmaya hemen başla!

Yolculuk ilanı ver ya da Yolculuk ara

Find out more about

Hafta sonu

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride