Türkiye’nin en güzel plajları

Türkiye’nin en güzel plajları

Türkiye’nin farklı kıyılarından en güzel 10 plajı senin için seçtik. Hala göremediklerin varsa üzülme! Bu yaz yolculuğunu paylaşarak yol masraflarından tasarruf edebilir, daha fazla tatil yapma imkanı bulabilirsin.

Türkiye’nin en güzel plajları seni bekliyor. Yapman gereken tek şey valizini hazırlayıp yol arkadaşını seçmek… şte en güzel 10 plaj:

1. Ölüdeniz- Fethiye

Oludeniz_Blog

2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz’i ilk sıraya koymamak haksızlık olurdu. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir ancak yoğun kaynak su çıkışlarıyla sürekli olarak yenilenmektedir. Yabancı turistlerin de yoğun ilgisini gören Ölüdeniz’de otel, pansiyon, kamp gibi uygun fiyatlı birçok konaklama seçeneği bulabilirsin. Bu harika kumsalda yüzmenin yanı sıra, bölgede safari, dağcılık, yamaç paraşütü gibi aktiviteleri yapma şansın da var.

2. Kaputaş Plajı- Kaş

Kaputas_Blog

Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolunda sol tarafta göreceğiniz enfes güzelliğin adı Kaputaş Plajı. Karayolundan 187 basamak inerek ulaşabileceğiniz plajın suyu genellikle serin ve turkuaz rengindedir. Türkiye’nin en iyi plajlarından biri olan Kaputaş’a ulaşmak biraz zahmetli de olsa bu güzelliğe değer diye düşünüyoruz. Yol arkadaşlarınla eğlenceli bir mola için harika bir durak.

3. Plajı – Bozcaada

Akvaryum_Blog

Bozcaada’nın en bakir plajlarından biri olan Akvaryum Plajı, müdavimlerinin vazgeçilmezlerinden. Plajda bir tesis olmadığından, şemsiyeni ve suyunu mutlaka yanında götürmeni öneririz. Denizaltındaki harika şöleni görmek için şnorkel ve gözlüklerini almayı da unutma. Akvaryum Koyu’na ulaşım sadece arabayla mümkün. Öyleyse yolculuğunu paylaşmaya ne dersin?

4. Ilıca Plajı – Çeşme

Ilıca_Blog

Ilıca’da denizin içinde sıcak su kaynakları yani ılıcalar bulunuyor. Sahilin adı da buradan geliyor. Uzun, geniş, beyaz kumlu plajı ve denizin içinde kaynayan sıcak termal sularıyla adeta bir kaplıca havuzuna benzeyen Ilıca, özellikle kumu ve ılık suyu sevenler için ideal. Ayrıca, Ilıca plajının sığ suları çocuklu aileler için de oldukça uygun.

5. Çıralı Plajı- Antalya

Cirali_Blog

Tarihin, yeşilin ve denizin buluştuğu, Caretta Caretta’lara da ev sahipliği yapan, eşsiz güzellikteki Çıralı’da plaja yürüme mesafesinde kamp yapabilir ya da bungalow otellerde kalabilirsin. Çıralı, doğal ve tarihi sit alanı olduğu için büyük yapılara izin verilmemesi plajı daha da güzel hale getirmiş. Denizi, dere yataklarının etkisiyle hafif serin, plajı ise ince taneli kumlu. Çıralı’nın serin suları ve Caretta Carettalar, seni ve yol arkadaşlarını bekliyor.

6. Ovabükü Plajı- Datça

Ovabükü_Blog

Ovabükü, Akdeniz’in en güzel ve Datça’nın en meşhur sahillerinden biri. Şirin pansiyonları, bahçeli evleri ve küçük lokantalarıyla adeta gizli bir cennet. Datça’ya en kolay ulaşımı kendi aracınla sağlayabilirsin. Datça’ya tatile giden yol arkadaşlarıyla yolculuğunu daha hesaplı ve keyifli hale getirebilirsin.

7. Amos Koyu- Bozburun

Amos_Blog

Türkiye’nin en sessiz sahillerinden biri olan Bozburun yarımadasındaki Amos plajında hem deniz keyfi hem de tarihi bir yolculuk yapabilirsin. Amos, Marmarise sadece 24 km. uzaklıkta.

8. İztuzu Plajı – Dalyan

iztuzu dalyan

Deniz suyu ile tatlı su arasında bulunan dünyanın ender plajlarından biri İztuzu. Bu doğa harikası plaj, Caretta Caretta’lar yumurtalarını bıraktığı için Kaplumbağa Plajı olarak da anılıyor. Kaplumbağaları rahatsız etmemek amacıyla plaj 20.00- 08.00 saatleri arasında kapalı. Buraya kadar gitmişken, nehirde bir tekne turu yapabilir Kaunos antik kentini de görebilirsin.

9. Badavut Plajı – Ayvalık

Badavut_Blog

Sarımsaklı’ya arabayla 5 dk mesafedeki şirin Badavut plajı oldukça uzun ve ince bir kuma sahip. Koy olmasından dolayı denizi dalgasız ve derinliği de yüzmek için ideal. Tabi, suyun biraz soğuk olabileceğini de hatırlatalım.

10. Kleopatra Plajı- Antalya

Türkiye'nin en güzel plajları

Adını Antik Mısır’ın son kraliçesi Kleopatra’dan alan plaj, berrak bir denize ve altın renkli kuma sahip. Plajda yüzmenin yanı sıra, tekneden paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi su sporlarından da faydalanabilirsin. Plajda pek çok büfe mevcut, her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacını da kolayca karşılayabilirsin.

Türkiye’nin en güzel plajları seni bekliyor. O halde ne duruyorsun?

Yolculuk ilanı ver ya da Yolculuk ara

Find out more about

En güzel rotalar

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride