Bayram için nereden, ne hediye alınır?

Bayram için nereden, ne hediye alınır?

Bayramda yolculuk ailenin yanına mı? Sen onlara kavuşurken, memleketine de yaşadığın şehirden ailenin çok seveceği hediyeler götür, elbette kendinden başka!

Bayram için nereden, ne alınır diye bir liste yaptık. İşte önerilerimiz:

1. İzmir’den geliyorsan:

damla_sakizi

Damla sakızı

İlaç yapımında da kullanılan damla sakızı Türk kahvesinin yanında da, tatlıların içinde de efsane bir lezzet. Zengin bayram sofrasına çok yakışır!

2. Antalya’dan geliyorsan:

Yörük halıları

Türk kilimi geleneğini hala yaşatan yörük halıları sevgi dolu her eve çok yakışır. Annenin en sevdiği rengi biliyorsan, şimdi ne alacağını da biliyorsun.

3. Bursa’dan geliyorsan:

bayram kestane şekeri

Kestane şekeri

Yeşil Bursa kestane şekeri tadı olmadan düşünülebilir mi! Her mevsim taze ve her mevsim leziz … İkram etmek için lokumdan farklı bir lezzet arayanlar için harika bir seçenek.

4. Çorum’dan geliyorsan:

Leblebi

Protein deposu ve keyif yiyeceği leblebiyi hepimiz çok seviyoruz, ama onun çeşit çeşit hallerini Çorum’da yaşayan birinden daha iyi kim bilir! Baharatlısından çikolatalısına, şeker kaplamalısından beyazına kadar poşet poşet leblebilerle bayram sohbetlerinizi tatlandırabilirsin.

5. Samsun’dan geliyorsan:

cokelek

Süt çökeleği

Bir arada uzun uzun sohbetlerle yapılan kahvaltılar gibisi yoktur. Biberle çok yakışan, hamur işlerini süsleyen, tatlıda bile kullanabileceğin çökelek tam bayramlık bir hediye.

6. Mersin’den geliyorsan:

Şahmeran desenli eşyalar

Mersin’in ünlü efsanesi hala Şahmeran desenli eşyalarla yaşamaya devam ediyor. Porselen tabaklardan buzdolabı magnetlerine, süslü tablolardan bez çantalara kadar geniş bir yelpazeden hediyeni seç, Şahmeran’ın hikayesini öğren ve bayram sohbetinin en havalı girişini yap.

7. Muğla’dan geliyorsan:

organik_zeytinyagi

Zeytinyağı

Muğla’da bütün lezzetlerin organik hallerini bulmak mümkün. Sen seçimini cilt bakımından sofralara kadar kullanılan zeytinyağından yana yap. Üstelik yolculuk sırasında bile yol kenarında el yapımı zeytinyağ satanları görmen mümkün.

8. Malatya’dan geliyorsan:

Ahşap işleri

Tahta kaşıklardan dekorasyon için de kullanılabilecek güm güm denen yayıklara, bastonlardan oymalara kadar Malatya’da ahşap işlerinin en güzellerini bulabilirsin.

9. Ankara’dan geliyorsan:

Nallıhan iğne oyası

Zarif ve rengarenk iğne oyaları ailenin tüm kadınlarını çok sevindirecek. Şal olarak da kullanılan bu geleneksel şıklık ailenin erkek üyelerinin çok ilgisini çekmeyebilir. Onları da Ayaş’ın leziz yaz helvasıyla mutlu edebilirsin.

10. Rize’den geliyorsan:

bal

Anzer balı

Her gün yeni bir yararını öğrendiğimiz balın en saf halini Rize’de bulmak mümkün. İstersen petekli, istersen süzülmüş olarak tercih edebilirsin.

Hediyelerin en güzeli ailen için her zaman önce senin varlığındır. Bir hediye almasan bile, onların yanına gitmeyi ihmal etme.

Bu bayram, arabanla ile yola çıkacaksan Yolculuk ilanı ver ya da ben yolcuyum diyorsan Yolculuk ara

Find out more about

Seyahat ipuçları

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride