Baharda mutlaka görmen gereken 5 yer

Baharda mutlaka görmen gereken 5 yer

Güneşin yüzünü göstermeye ve hepimizin kış uykusundan uyanıp büyük şehirden biraz olsun uzaklaşmak için seyahat planları yapmaya başladığı bahar geldi bile!

Bahar ayları hafta sonlarını, doğa sporları yaparak ve yeni yerler keşfederek değerlendirmek için en uygun zaman. Üstelik, BlaBlaCar’la kamp, doğa yürüyüşü, kültür ve fotoğraf gezisi yapmak ve güzel havalarda yeni yerler keşfetmek için ulaşım masraflarını dert etmenize de gerek yok. “Baharda nerelere gidilir?”sorusunun cevabını, sizin için verdik. İşte bahar aylarında mutlaka görmeniz gereken yerler:

1. Ayder Yaylası, Rize

Ayder_Yaylasi_Rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan, sırtını Kaçkarlar’a dayamış Ayder, Aşağı ve Yukarı Ambarlık (Gelin Tülü) şelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, balı ve şifalı kaplıcasıyla adeta bir cennet. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Ayder baharda muhteşem bir tabiata sahip.

2. Mardin

Mardin

Farklı tarihi dokusu ve mimarisiyle adeta şiirsel bir güzelliğe sahip Mardin, mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri. Birçok uygarlığa ait yapıyı bünyesinde barındıran şehir, bir açık hava müzesi görünümünde. Yıllar boyunca, farklı inanışlara ev sahipliği yapmış olması nedeniyle bölgede cami, kilise, türbe, manastır gibi pek çok dini yapı da görmek mümkün. Yerel lezzetleri tatmayı da ihmal etme.

3. Assos, Çanakkale

Assos_Canakkale

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Edremit Körfezi’nin kıyısında yer alan antik kent Assos, sakin bir hafta sonu geçirmek için ideal. Limanda ya da Behramkale köyünde keyifli vakit geçirebilirsin. MÖ 900’lerde kurulan bu kentin en gözalıcı yeri, en tepesine yapılmış olan Athena Tapınağı. Tapınaktan görebileceğin eşsiz deniz manzarasını kaçırmamalısın.

4. Kapadokya

Kapadokya

Doğa ve tarihin bütünleştiği Kapadokya’da binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini bulabilirsin. El sanatları merkezi Avanos, açık hava müzesi ile Göreme, yeraltı şehirleriyle Derinkuyu ve Acıgöl, üç güzelleriyle Ürgüp görmen gereken yerlerden sadece birkaçı…Balon turu yaparak peri bacalarının arasından süzülebilir, baharın renklerine gökyüzünden tanıklık edebilirsin.

5. Amasra

baharda nerelere gidilir

3000 yıllık tarihi, el sanatları ve balıkçılarıyla meşhur, ormanlarla çevrili Amasra’da yeşile ve maviye doyabilirsin. Küçük bir pansiyonda konaklayabilir, ahşap oymacılığıyla meşhur zanaatkarların toplandığı Çekiciler Çarşısı’nda dolaşabilir, ardından sahilde deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsin. Kumsalda gün batımı da bir harika.

Peki, bahar aylarında hafta sonlarını şehir dışında geçirmek için sana engel olan ne? BlaBlaCar’la yolculuğunu planladıktan sonra, sana düşen sadece ufak bir bavul hazırlayıp içine birkaç rahat kıyafet ve fotoğraf makineni atmak!

Yolculuk ilanı ver ya da Yolculuk ara

Find out more about

En güzel rotalar

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride