BlaBlaCar ile daha yeşil bir dünya

BlaBlaCar ile daha yeşil bir dünya

BlaBlaCar, dünya çapında en atıl durumdaki kaynaklardan biri olan araçlardaki boş koltukları verimli hale getiriyor.

Yolculuğunu paylaşan üyelerimiz, çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor; enerji tasarrufu sağlıyor ve karbon salınımını azaltmaya yardımcı oluyor. Sadece geçtiğimiz bir yılda, BlaBlaCar’la paylaşılan yolculuklar sayesinde tüm dünyada 500.000 ton eşdeğer petrol tasarrufu yapıldı!

30 Kasım-11 Aralık tarihlerinde, tüm dünyadan devlet temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen COP21 İklim Değişikliği Konferansı’nda, küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutma hedefiyle yeni bir uluslararası anlaşmaya varılması amaçlanıyor. Bu önemli konferans devam ederken, BlaBlaCar olarak kaynakların verimli kullanılması ve sera gazı salınımının azaltılması için gösterilen global çabaya katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Boş koltukları dolduruyor, çevrenin korunmasına katkıda bulunuyoruz

BlaBlaCar, dünya çapında en atıl durumdaki kaynaklardan biri olan araçlardaki boş koltukları verimli hale getiriyor. Avrupa’da arabalardaki ortalama kişi sayısı 1.7 iken bu sayı BlaBlaCar üyelerinin araçlarında ise 2.8’e yükseliyor.

Yolculuğunu paylaşan üyelerimiz, enerji tasarrufu sağlıyor ve karbon salınımını azaltmaya yardımcı oluyor. Sadece geçtiğimiz 1 yılda, BlaBlaCar’la paylaşılan yolculuklar sayesinde tüm dünyada 500.000 ton eş değer petrol tasarrufu yapıldı. Bu miktar, Los Angeles’ı bir yıl aydınlatmaya yetecek kadar enerji anlamına geliyor. Yine aynı dönemde, 1 milyon ton, yani Paris’ten New York’a bir uçağın 400.000 kez gidiş-dönüşte yol açacağı kadar karbon salınımı önlendi. Geçtiğimiz 12 ay boyunca, BlaBlaCar Türkiye’de paylaşılan yolculuklar sayesinde elde edilen yakıt tasarrufuyla ise dünya çevresinde 4000 kez turlamak mümkün.

Ormanların korunmasına yardımcı oluyoruz

çevrenin

BlaBlaCar, yolculuk paylaşımı ile sağladığı çevresel etkinin ötesinde, Peru Amazon ormanını korumak, ve Asya ile Afrika’da ağaçlandırma yapmak üzere PurProjet ile işbirliği de yapıyor. BlaBlaCar’da online olarak ayırtılan her koltuk için Peru’da 1m2orman alanı koruma altına alınıyor. Bugüne kadar, Peru’da toplam 30 milyon m2orman alanı koruma altına alındı ve üç kıtada 1000’den fazla ağaç dikildi.

Çevre koruma faaliyetlerine destek olmak için yaptıklarımızın her zaman bir maliyeti olması gerekmiyor. BlaBlaCar ile yolculuk paylaşımı bunun en önemli kanıtı. Şehirler arası yolculuk paylaşımı, ekonomi ve çevre açısından faydalı olmanın yanı sıra eğlenceli bir deneyim imkanı da sunuyor: Üyelerimizin %97’si yolculuk paylaşımının eğlenceli olduğunu düşünüyor!

BlaBlaCar’la yolculuğunuzu paylaşarak hesaplı ve eğlenceli yolculuk yapmanın yanı sıra çevrenin korunmasına sağlayacağınız katkıyı da unutmayın!

Yolculuk ilanı ver ya da Yolculuk ara

Find out more about

Çevre

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride