ÇEK bir BlaBlaCar, hem de iki ülkede birden olsun!

ÇEK bir BlaBlaCar, hem de iki ülkede birden olsun!

2016’da iki yepyeni ülke aramıza katıldı. 13 Ocak’tan beri Çek Cumhuriyeti ve Slovakya da BlaBlaCar topluluğunda!

Blog_Map

Bu da demek oluyor ki güvenilir yolculuk paylaşımıyla Avrupa’da kesintisiz şehirler arası seyahat daha kolay hale geliyor.

Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’nın yolculuk paylaşımına hiç de yabancı olmadığını biliyor muydunuz?

BlaBlaCar, yerel yolculuk paylaşım platformu Jizdomat’la güçlerini birleştirdi. Böylece hem iki ülkede varolan topluluk hem de yeni üyeler artık BlaBlaCar ayrıcalıklarından yararlanabilecek. Örneğin, üyeler artık BlaBlaCar web sitesini kullanabilecek ya da BlaBlaCar uygulamasını ücretsiz indirebilecek.

Siz de bu iki güzel ülkeyi seyahat etmeyi düşünüyorsanız ama karar veremediyseniz buraya bir göz atın deriz. 2015’te Brezilya ve Hindistan’ın bize katıldığını da yeniden hazırlatalım!

Çek Cumhuriyeti ve Slovakya hakkında bilmediğiniz gerçekler

  • Kayak tatili için harika alternatifler bulabilirsiniz.
  • Çok duyulmamış olsa da Çek Cumhuriyeti, Slovakya sınırındaki Beskydy dağları gibi harika kayak merkezlerine sahip. Uzun telesiyej kuyruklarında beklemekten sıkıldıysanız ve slalom yaparken kimseye çarpmak istemiyorsanız sizi Beskydy’e alabiliriz.
  • Çekçe ve Slovakça’da birçok ortak sözcük vardır ve bu dillerden birini biliyorsanız diğerini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Her iki ülkede kullanmak üzere aynı sözcükleri öğrenebilirsiniz.
  • Her yer şatolarla çevrilidir. Her iki ülkede 2500’den fazla şato ve şato kalıntısı bulmak mümkündür. Fransa ve Belçika’dan sonra en fazla şato bulunan iki ülkedir.
  • Taht Oyunları (Game of Thrones) ortamını yaşamak isterseniz Karstejn Sarayı’nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
  • Çek ve Slovaklar espri anlayışlarıyla ünlüdür. Çek ya da Slovaklarla yolculuğunuzu paylaşıyorsanız epey güleceksiniz demektir. Lokallerle ve onların kültürleriyle tanışmak da zaten seyahatin en güzel yanı değil mi?Çek

O zaman daha ne duruyorsun! Orta Avrupa’ya doğru yola koyul.

Yolculuk ilanı ver  ya da  Yolculuk ara

Find out more about

BlaBlaCar'dan haberler

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride