Hakkımızda

Seyahat dünyasına özgürlük, adalet ve kardeşlik getiriyoruz.
- BLABLACAR MİSYON İFADESİ

BlaBlaCar, 90 milyondan fazla üyenin 22 pazar genelinde yolculuk paylaşabilmesini sağlayan dünyanın lider topluluk tabanlı seyahat ağıdır. BlaBlaCar, yolda boş koltukları doldurmak için teknolojiden yararlanarak yolculuk paylaşımı arayan veya otobüsle yolculuk eden üyeleri birbirine bağlayarak yolculuğu daha uygun maliyetli, sosyal ve kullanışlı hale getirir. BlaBlaCar’ın çevre dostu ve insan dostu taşıma çözümü yılda 1,6 milyon CO2 tasarrufu sağlar ve 120 milyon insanın bağlantı kurmasına olanak sağlar.

HER ŞEY NASIL BAŞLADI

Fred 2003 yılı Noeli için Fransız kasabasındaki ailesine gitmeye çalışırken arabası olmadığı ve tüm trenler dolu olduğundan küçük bir sorun yaşamıştı. Kız kardeşinin kendisini alması için yalvardıktan sonra yolda Fred çok sayıda insanın aracında yalnız seyahat ettiğini fark etti. Bu durum ona mevcut arabalardaki tüm bu boş koltukların yeni bir seyahat ağının başlangıcı olabileceği fikrini verdi. Sonraki on yıl içinde kurucu ortaklar Francis ve Nicolas ile birlikte bu üçlü bu basit fikri alıp dünyanın lider yolculuk paylaşımı platformunu kurarak aynı yol üzerinde yolculuk yapan milyonlarca insanı birbirine bağladı. Şirketimizin Hikayesi ile BlaBlaCar’ı kurmamızın ilk on yılı hakkında bilgi edin!

TEMEL SAYILARIMIZ

  • 90 milyon üye
  • 22 ülke
  • Her üç aylık dönemde 25 milyon yolcu
  • BlaBlaCar’ın oluşumundan itibaren üyeler tarafından yapılan 1,4 milyar € tasarruf
  • BlaBlaCar ortalama yolculuk mesafesi 263 kilometredir
  • BlaBlaCar’ın oluşumundan bu yana topluluk tarafından 30 milyar kilometre paylaşıldı

Soldan sağa:

Nicolas Brusson, CEO; Francis Nappez, CEO Teknoloji Danışmanı; Frédéric Mazzella, BlaBlaCar Kurucusu ve Başkanı

ETKİLERİMİZİ MERAK EDİYOR MUSUN?

BlaBlaCar, karbondan tasarruf edilmesini sağlayan bir ağı işleterek arabaların doluluk oranını ikiye katlar. 2018 yılında, BlaBlaCar yolculuk paylaşımcıları tarafından toplamda 1,6 milyon ton C02 tasarrufu sağlanmıştır, dolu araçların göreli verimliliğine karşı alternatif ulaşım modları sayesinde yolculuk paylaşımı yapan üyelerin sürücülük davranışları iyileşmiş ve platform dışında gayriresmi yolculuk paylaşımı BlaBlaCar’dan ilham almıştır. Zero Empty Seats başlıklı özel raporumuzda daha fazlasını öğren.

Yolculuk paylaşımı ayrıca eşsiz bir alan yaratarak aksi takdirde asla tanışamayacak olan ama yolculuk paylaşarak bir araya gelen kişiler arasında bağ kurar.

İnsanları Bir Araya Getirmek, yolculuk paylaşımının sosyal etkileri üzerinde yapılan en geniş çalışma olup yolculuk paylaşımı ile kurulan sosyal bağları açığa çıkarmaktadır.

NYU Stern ile birlikte gerçekleştirilen bir çalışma olan Güven Çağına Girişte, BlaBlaCar’ın büyük ölçekte güven oluşturup milyonlarca kişinin uzun mesafe yolculukları paylaşabilmesine olanak sağlayan dijital güven araçları hakkında bilgi alabilirsin.

BLABLACAR HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ AL

Hikayemiz

Kurucularımız

Kültürümüz

Hikayemizin parçası ol!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride