Kar tatili için gidilecek en güzel yerler

Kar tatili için gidilecek en güzel yerler

Kışın son günlerinde kar gitmeden sen kara git! Kışın mutlaka görmen gereken en güzel kasabalara daha önce yer vermiştik, bu kez de en güzel kar tatili rotalarını derledik.

Daha önce kışın mutlaka görmen gereken en güzel kasabalara rotamızı çevirmiştik, kar tatili için gidilecek en güzel yerler de işte şimdi burada!

1. Kartepe-Kocaeli

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Ankara gibi çevre illerde yaşayanlar için en popüler kayak merkezlerinden biri Kartepe. 12 pistiyle Kartepe, günübirlik kar keyfi yaşamak ve uygun fiyata ekipman kiralayarak kayak yapmayı öğrenmek için de en ideal yerlerden biri.

Kartepe

Bana günübirlik kar tatili yetmez diyenlerdensen Kartepe Kayak Merkezi civarındaki otellerde ya da daha aşağıda Maşukiye’de konaklamayı tercih edebilirsin. BlaBlaCar’da son dakikada bile yolculuk bulma şansın olabilir ama Kartepe kayak merkezindeki otellerde kalmak istiyorsan mutlaka önceden rezervasyon yapmanı öneririz.

Bu hafta sonu planları için çok düşünmeye gerek yok, kar bitmeden elini çabuk tut.Kartepe için yolculuk ilanı ver ya da yolculuk ara!

2. Erciyes – Kayseri

Erciyes

Kaynak: kayseri.bel.tr

Kayseri il merkezine 25 km uzaklıkta bulunan, 30’dan fazla pistin yer aldığı Erciyes, Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden biri ve kayak tutkunlarının uğrak noktası. Kayak ve snowboard (kayak sörfünün) yanı sıra kar kızağı, kar motoru, buz pateni ve kar yürüyüşü gibi aktiviteler yaparak da eğlenceli vakit geçirebileceğin harika bir kar tatili mekanı.

O halde ne duruyorsun, araban varsa hemen Kayseri için yolculuk ilanı verebilirsin. Benden harika yol arkadaşı olur dersen de Kayseri’ye giden arabaları şuradan görebilirsin.

3. Ayder Yaylası – Rize

Ayder Yaylasi

Kaynak: haberturk.com

Yeşilin kalbi Ayder yaylası kış severlere büyülü bir atmosfer sunuyor. Kış aylarında, karla kaplanan çam ağaçlarının eski yayla evleri ve ahşap otelllerle buluşarak harika bir manzara oluşturduğu Ayder yaylasında bol bol fotoğraf çekebilir, kartopu ya da kızak keyfi yapabilir ve tabiki kaplıcaların tadını çıkarabilirsin.

Hemen Rize yolculuklarını  incelemeye ne dersin? Benim arabam var ve yolculuk ilanı vermek istiyorum dersen buraya tıkla.

4. Saklıkent- Antalya

Saklıkent

Kaynak: kayakmerkezleri.net

Türkiye’de bir günde iki mevsimi birden yaşayabileceğin bir yer olduğunu biliyor muydun? Antalya’da güneşin tadını çıkarırken merkeze sadece 45 km. uzaklıktaki Saklıkent’te doyasıya kar keyfi yaşayabilirsin. Kolay ve orta zorlukta olmak üzere iki pisti bulunan Saklıkent’te kayak yapma imkanı da var.

Kayak bana göre değil dersen, eşsiz doğa manzarası ve şömine keyfi yaşamak için bu hafta sonu rotanı Antalya’ya çevirebilirsin. Araban yok mu? O zaman seni şuraya alalım.

5. Ilgaz- Kastamonu

Kastamonu her mevsim başka güzel derler ama galiba kışın keyfi bambaşka! Kastamonu ve Çankırı şehirleri arasında kalan Ilgaz, kış mevsimi en harika görüntüleri yakalayabileceğin dağlardan biri.

kar tatili

Kaynak: haberler.com

Huzurlu bir doğa tatili yapmak ve karın keyfini doyasıya yaşamak için Ilgaz harika bir hafta sonu tercihi.  Muhteşem doğal güzelliğin yanı sıra kayak yapmak ya da öğrenmek istersen Yıldıztepe Kayak Merkezi’ni ziyaret edebilirsin. Ilgaz küçük bir hafta sonu kaçamağını fazlasıyla hakediyor. Araban varsa Ilgaz’a seninle beraber gelecek yol arkadaşları bulmaya ne dersin? Benim arabam yok ama çok iyi yol arkadaşı olurum dersen Kastamonu yolculuklarına hemen göz atabilirsin.

Son kar tatili şansını kaçırma!

Yolculuk ilanı ver ya da Yolculuk ilanı ara

Find out more about

Hafta sonu

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride